Цялостно проектиране

Интериорен дизайн и цялостно проектиране

Интериорният дизайн е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в интериорното проектиранени дава увереността, че работата ни може да задоволи всеки клиент, дори и този с най-екстравагантните идеи. Ние не правим компромис при изпълнението и крайният резултат винаги съответства на интериорнияпроект.

Нашият екип е съставен от професионалисти с дългогодишен опит. Нашите проектантите, монтажните групи и доставчиците на обзавеждане и оборудване, с които работим, са изпитани при реализациите на множество проекти. Поверявайки ни създаването на концепцията и изпълнението на цялостния интериор на Вашето жилище, хотел или офис,Вие получавате сигурност за качеството на крайния резултат и в същото време спестявате много време, нерви и средства.

Ние създаваме интериори, които в най-голяма степен изразяват Вас и Вашето светоусещане, и това, което харесвате. За нас е важно да открием, кои са стиловете, които Ви допадат, кои са любимите Ви цветове, дали има определена функционална линия, на която държите. Може да ни покажете снимки или визуализации на интериори, които са Ви харесали. Така най-бързо и най-точно ще изясним какво да присъства и кои да са акцентите в идейните предложения, които ще получите.

Преди да започнем работа по идейния проект, е нужно да знаем и каква е рамката на бюджета за цялостното обзавеждане и ремонт. Дългогодишният ни опит ни позволява лесно да преценим доколко бюджетът позволява съществени изменения и в какъв ценови клас да са предложенията за обзавеждане, осветление и аксесоари.

Успехът ни се крепи на професионализъм, висок стандарт на работа и иновативна мисъл. Гордеем се с постигнатото доверие между нас и нашите клиенти, резултат от прецизност в изпълнението на всеки етап от проектирането и отговорния подход към всеки детайл от реализацията на нашите проекти.

Грижим се за всички аспекти на интериора, съчетавайки естетика и функционалност в  обзавеждането, осветлението,подбора на форми, цветове и материали до постигането на уют, удобство и ефективност в заобикалящото ни пространство.

Какво включваме в етапите на интериорното проектиране?

Интериорен дизайн е професионална услуга, която има за цел да помогне на клиента да постигне по-добра функционалност в жилището си. Да предаде на интериора естетика чрез професионалния поглед на архитекта или дизайнера, съобразявайки го с цветовите и стилови предпочитания на клиента.

Ориджини Италиани предлага цялостен интериорен проект за жилища и обществени сгради. Проектиране на интериорна дневни, кухни, спални, детски стаи,бани, хотели и офиси.

Какво включваме при създаването на интериорен проект?

  1. Архитектурно заснемане на обекта.

Първата стъпка от проекта е вземането на всички необходими размери на разглежданите помещения, с всички архитектурни и конструктивни особености. Точното заснемане спестява бъдещи грешки, както в проектирането, така и в реализацията.
Изготвяме чертеж, по който обсъждаме бъдещото разпределение и индивидуалните нужди на всеки клиент. Когато е необходимо, проучваме конструктивната възможност за „прекрояване на съществуващото пространство” т.е. събаряне и/или изграждане на преградни стени.. Разглеждаме с клиента примери за различни стилове, цветови решения и разискваме всички негови изисквания и предпочитания.

  1. 2. Разпределение— функционално зониране на цялото пространство.

Базирайки се на желанията и изискванията на клиента изготвяме няколко варианта за разпределение на помещенията и мебелите в тях.

Следва подробно разглеждане на вариантите, за да решим кой от тях е най-подходящ. По този начин постигаме баланса между оптималната употреба на пространството и изискванията на клиента. След като имаме одобрен вариант, стартираме работата по проекта.

  1. Схеми в план и разгъвки на стени за всяко помещение.

Целта на архитектав тази част от проекта, да превърне предпочитаниятана клиента в конкретни композиции. След предварително обсъждане на стилистиката на интериора,мебелите, настилките, декорацията, осветлението, цветовата гама, в която предпочита клиента да се работи, архитекта разработва конкретна схемаза всяко помещение с посочване на фигуриращите в него мебели, настилки, тапети, текстил и т.н.

  1. Проектиране на кухня– детайлно проектиране на шкафове, плотове и аксесоари в зависимост от характерните особености на избрания стил.
  2. Схемина ВиК и Ел. на окончателния вариант на кухнята.
  3. 6. План с позициониране на местата за контакти.
  4. План с позициониране на местата за осветителни тела и ключове.

В зависимост от силата на осветяване и насочеността светлината ни влияе по различен начин. Препоръчително е помещенията да имат комбинация от различни типове светлинни източници. Правилният избор на осветителни тела е изключително важен, както за правилното осветяване на помещенията, така и за спестяването на бъдещи сметки за електричество.

  1. Изготвяне на проект за баня.
  2. План с позициониране на местата за ВиК изводи за бани, тоалетни, мокри помещения.
  3. 3D визуализации на всички разработвани помещения.